tisdag 20 januari 2009

Tampa

Jag och Linda har varit i Tampa i tva och en halv dag nu. Vara couchsurfarhostar (kolla in couchsurfing.com) ar valdigt trevliga och snalla. de har tagit med oss pa rundtur har i omradet. Kvinnan ar svenska.

Forsta kvallen var vi pa countrybar. Jag provade pa tjurridning dar inne. Det var roligt. Linda gjorde ocksa det och maste nog saga att hon var en naturbegavning, men konstigt vore det ju annars; hennes familj har tjurar.

Igar var vi pa rundtur i Saint Petersburg, en liten stad vid vattnet. Inga skyskrapor i downtown. Sen for vi till en fritidsbatshamn dar vi at god mat och gick langs stranden och sag fina snackor. Sen for vi till en annan strand som var en never ending story - den fortsatte hur langt som helst. Jag skulle ha kunna gatt dar hur lange som helst men Linda hade ingen jacka och det blaste en del. Vi hittade fina snackor dar. Det var en drakflygardag dar pa stranden och det var helt otroliga drakar de hade: flygplan, fiskar, cylindrar med Usas flagga och cylindrar med fargglada monster. Och sadana med langa, langa svansar.

Idag ar det minnesdag for Martin Luther King Jr. De hade parad till hans ara. Ingen dalig parad som nagot luciatag, utan de marscherar dansar, ger bort parlhalsband och kastar godis. Parlhalsabanden ar i klara farger, gront, lila, rott, blatt, silver, guld. ibland just med parlor och ibland med lite andra former. Lite langre och lite kortare. Typiskt krasa, skrapsaker. Vissa hade och fick helt enormt manga, sakert uppemot 30 runt halsen. Sen for vi till ett traskomrade och sag lite runt dar. Det var fint och varmt och nagra faglar sag vi ocksa.

Imorgon far vi till Lindas place, vi flyger forst till New York (over Hudson River) och far sedan med tag till Utica. Det blir roligt att aka tag har, ar lite trott pa greyhound bussarna nu. Nu dusch och NattiNatti.


Inga kommentarer: